Zoner Photo Studio 11 na výstavě Photo Imaging Expo 2009 v Tokiu

23. března 2008 | Tiskové zprávy

Producent populárního programu pro práci s digitální fotografií Zoner Photo Studio udělal další krok na své cestě na zahraniční trhy. Prostřednictvím své pobočky Zoner LLC uvádí na japonský trh novou verzi Zoner Photo Studio 11. Uvedení plně lokalizovaného produktu na výstavě Photo Imaging Expo 2009 předcházela dlouhá příprava.

„Východní trhy jsou pro výrobce software z Evropy a USA obrovským lákadlem a výzvou. Japonsko je však nejen obrovským a zajímavým trhem, ale také trhem nesmírně náročným a specifickým. Přípravě strategie jsme se věnovali velmi dlouho, na japonský trh budeme vstupovat prostřednictvím své lokální japonské pobočky, v součinnosti s našimi obchodními partnery. Výstava Photo Imaging Expo 2009 v Tokiu je pro nás příležitostí se japonským zákazníkům i potenciálním obchodním partnerům představit v novém světle a s novým produktem.“ říká Pavel Minář, výkonný ředitel ZONER software.

Japonský trh není jediným východním trhem, na kterém chce ZONER software působit.

„Začátkem roku 2009 jsme podepsali kontrakt s významným distributorem, společností Version2, působícím v Číně, Hongkongu, Singapuru, Macau a dalších asijských zemích. Čínskou lokalizaci dokončujeme v těchto dnech. Společně s naším obchodním partnerem budeme pracovat na zavedení Zoner Photo Studio na definované trhy jak v čínské, tak i v anglické verzi“, potvrzuje Jaroslav Kucek, obchodní ředitel ZONER software.

Společnost ZONER software byla založena v roce 1993. Od svého vzniku se zabývá vývojem a distribucí software na práci s digitální fotografií. Vlajkovou loď její produktové řady – Zoner Photo Studio – užívá více než půl milionu uživatelů z celého světa.