Zoner a IDIF: strategické partnerství pro digitální fotografii

27. února 2006 | Tiskové zprávy

Brněnská společnost ZONER software, s. r. o., významný český producent software pro digitální fotografii a vektorovou grafiku, rozšiřuje od března 2006 svoji nabídku služeb o nabídky vzdělávacích kurzů v oboru zpracování digitální fotografie a fotografické praxe. Projekt školení realizuje ve spolupráci se strategickým partnerem, kterým je Institut digitální fotografie s. r. o. (IDIF).

Spolupráce se školicím střediskem IDIF vychází z dlouhodobé spolupráce obou firem a hovoří pro ni rovněž šíře nabídky fotografických kurzů. Kompletní portfolio kurzů a dlouholeté zkušenosti se vzděláváním v oboru jsou základním vkladem školicího střediska IDIF do projektu. IDIF je nadále realizátorem a odborným garantem kurzů. Zoner se zapojí nejen formou obchodní a marketingové spolupráce, ale také do vlastní realizace. Změny by se měly dotknout zejména kurzů určených širším vrstvám zájemců o digitální fotografii, které tvoří i početná skupina uživatelů programu Zoner Photo Studio. Již nyní tento program využíván jako hlavní nástroj pro výuku základů a procvičování technik zpracování digitální fotografie. Nové kurzy, by měly uživatelům uvedeného programu umožnit získání hlubších zkušeností a praktických rad při jeho používání. Na základní kurzy navazují pokročilé, zaměřené na precizní zpracování pomocí profesionálních grafických nástrojů. Rozvíjena bude spolupráce při realizaci kurzů fotografické praxe, připravují se specializované kurzy „na míru“, přibýt by měly kurzy pro uživatele programu Zoner Callisto a chystají se další projekty.

Společné aktivity uvítají zejména uživatelé z Moravy a Slezska. Kurzy IDIF budou nově probíhat nejen v Praze, ale také v Brně, a to v nové počítačové učebně ZONER software, primárně zařízené právě na výuku zpracování digitální fotografie. Účastníci kurzů zde budou mít taktéž možnost vyzkoušet nejnovější modely fototiskáren společnosti EPSON, jednoho z partnerů projektu. V učebně je do budoucna počítáno i s dalšími kurzy a semináři, především v oborech, v nichž firma působí.