CZECHIA.COM oznamuje podporu AJAX pro dotNET

5. února 2007 | Tiskové zprávy

CZECHIA.COM rozšířila na svých webhostingových serverech služby o technologii AJAX pro programy dotNET. Stalo se tak po té, co byla uvolněna dlouho očekávaná ostrá verze ASP.NET AJAX Extensions 1.0.

AJAX je rozšíření rozhraní ASP.NET, které usnadňuje vývoj interaktivních, na webovém prohlížeči nezávislých, webových aplikací. Tuto technologii testoval ZONER software již dříve na serverech svého projektu ASP2.cz, kde se mohou vývojáři a běžní uživatelé seznámit zdarma s technologií ASP.NET a MSSQL. AJAX je často spojován s nastupující novou generací webových stránek nazývanou Web 2.0.

ASP.NET AJAX poskytuje výhody technologie AJAX (Asynchronous JavaScript and XML) pro tvorbu ASP.NET stránek s bohatším uživatelským rozhraním. Spojení klientských a serverových komponent ASP.NET AJAX a ASP.NET 2.0 umožňuje vývoj webových aplikaci, které dokáží měnit obsah webových stránek bez nutnosti kompletního znovunačtení stránky.