Doména .SK i pro zájemce z České republiky

10. prosince 2002 | Tiskové zprávy

ZONER software, provozovatel nejstaršího českého specializovaného webhostingového projektu Czechia, přichází na český trh s jedinečnou nabídkou v oblasti registrace doménových jmen v národní doméně .SK. Tou je registrace domén .SK i pro zájemce z České republiky.

Doménu .SK je podle pravidel Sk-NIC, registrátora TLD .SK, možné získat pouze za předpokladu, že zájemce z České republiky má svého zástupce v SR, na jehož údaje se doménové jméno registruje. V pravidlech je registrace domény .SK podmíněna tím, že vlastníkem domény .SK může být pouze fyzická nebo právnická osoba s trvalým pobytem či sídlem na území SR. Další podmínkou je uzavření takzvané rámcové smlouvy s Sk-NIC, která umožňuje registrovat domény .SK.

Na Czechii je možné doménu .SK zaregistrovat i na českého vlastníka. Doména je u Sk-NIC registrována na bratislavskou pobočku ZONERu a klient obdrží certifikát o dočasném převzetí práv uživatele a držitele domény, kterým získá k doméně vlastnická práva. Veškeré faktury jsou vystaveny v ČR. Odpadá tak nutnost uzavření rámcové smlouvy s Sk-NIC, naopak bude uzavřena smlouva o dočasném převzetí práv uživatele a držitele domény se Zoner, s.r.o. Podmínky této nabídky jsou na adrese www.czechia.com/gtldsk.

ZONER software tak touto nabídkou otevírá prostor zejména všem, kteří chtějí vstoupit na slovenský trh se svými produkty.