2 300 oháčkovaných domén úspěšně zaregistrováno

10. prosince 2009 | Tiskové zprávy

Společnost ZONER software, a.s. zaregistrovala pro své zákazníky 2 300 IDN domén a dosáhla téměř 80% úspěšnosti na startu registrace domén EU s diakritikou.

Dnes v 11 hodin středoevropského času byla spuštěna registrace domén EU, které mohou obsahovat názvy s diakritikou. Jedná se o tzv. IDN domény, kde je možné používat jiné než ASCII znaky. Pro české uživatele internetu je možnost registrace háčků a čárek v EU velmi významná, v doméně CZ totiž není použití diakritiky dosud povoleno.

„Při registraci jsme využili 2 registrační kanály, kterými jako jediný registrátor v ČR disponujeme. Díky rozložení front bylo možné z celkového počtu 2 875 zaplacených předobjednávek zaregistrovat během 45 minut celkem 2 312 nových IDN domén Evropské unie.“ řekl Petr Komárek, ředitel internetové divize společnosti ZONER.

„Dnešní den považuji za velmi úspěšný, protože se nám podařilo zaregistrovat téměř 80 % všech objednávek. Navíc jsme pro naši společnost zajistili názvy doména.eu a domény.eu, které využijeme především k marketingu.“ dodal Petr Komárek.