Zoner hlásí strategické změny

5. listopadu 2008 | Tiskové zprávy

Brněnská společnost ZONER software, s. r. o., přední český producent software pro digitální fotografii, prochází obdobím zásadních změn ve strategii obchodu a marketingu s cílem posílení pozice jak na tuzemském trhu, tak především v zahraniční.

Změny, které byly zahájeny již na jaře, se promítají do všech činností divize software. Na vytváření nové strategie nejenom produktu, ale i firmy se podílí také poradenská společnost ANDER LIPPIN s. r. o., jejíž mezinárodní tým konzultantů v oblasti obchodu, marketingu i produktového řízení je složen ze zkušených odborníků, působících dlouhodobě v oboru informačních technologií v čele se spoluzakladatelem GRISOFTu (nyní AVG Technologies) Tomášem Hoferem.

Současný ředitel softwarové divize Robert Sobola, který úspěšně stabilizoval společnost a vytvořil podmínky pro její další růst, po několikaletém působení ve společnosti ZONER software, s.r.o. odchází. Funkci předává svému nástupci, kterým je Pavel Minář, dosavadní ředitel vývoje. Pavel Minář působí ve společnosti ZONER software, s. r. o. již od jejího založení a jako vedoucí týmu klíčového produktu má nenahraditelné zkušenosti, které bude využívat při realizaci nové strategie, ale také pro zajištění kontinuity úspěšného působení na domácím trhu.

Součástí změn je další posilování obou obchodně-marketingových týmů – tuzemského i zahraničního.

Prvním z viditelných výsledků je například uvedení produktu Zoner Photo Studio 11 v anglické verzi o několik měsíců dříve, než bylo u předchozích verzí zvykem. Zároveň již nyní probíhají lokalizace do dalších světových jazyků.