Nové Zoner Photo Studio ve znamení dotykového ovládání

12. února 2013 | Tiskové zprávy

Mobilní zařízení získávají rok od roku větší podíl na trhu. To si uvědomují i vývojáři z brněnské společnosti ZONER software, a.s., českého leadera v oblasti digitální fotografie. Dnes vydané páté sestavení Zoner Photo Studia 15 je tak, v rámci své konkurence, první Windows aplikací, která směřuje k plné optimalizaci pro dotykové ovládání.

Při vývoji Zoner Photo Studia zohledňujeme kromě zpětné vazby uživatelů také budoucí technologické trendy. Dotykové ovládání bezesporu jedním z takových trendů je,“ vysvětluje Aleš Hasala, vedoucí vývoje u nás nejrozšířenějšího programu na práci s fotografiemi, a dodává „Jedná se pouze o první krok směrem k plnohodnotnému ovládání pomocí dotykového displeje.

Uživatelé, kteří vlastní zařízení s dotykovým displejem a operačním systémem Windows, si mohou v novém sestavení Zoner Photo Studia vyzkoušet integraci dotykového ovládání – přecházení mezi fotkami v prohlížeči, bezproblémové scrollování, zoomování dvěma prsty a podporu široké škály gest. Nové ovládání ocení uživatel při používání funkcí jako Srovnat horizont nebo Retušovací štětec, úplně nový rozměr získají díky dotykovému displeji a změnám v Zoner Photo Studiu základní funkce jako Štětec – podepisování snímků a psaní vzkazů rukou si musí vyzkoušet prostě každý.

ZONER software se o tablety a mobilní zařízení zajímá dlouhodobě, o tom svědčí také v minulosti vydané mobilní aplikace. Zmiňme zahraničními testy oceňovaný Zoner Antivirus Free pro Android, který má od prosince také svou placenou verzi – Zoner Mobile Security, nebo aplikaci Zonerama pro Android, která propojuje telefon či tablet s galerií Zonerama a vysloužila si nominací na prestižní cenu Křišťálová lupa.