Impuls pro internetové obchodování v ČR

17. února 1999 | Tiskové zprávy ZONER software, s.r.o., uvedl počátkem února do plného provozu univerzální systém pro internetové obchodování s názvem Zoner inShop. Systém Zoner inShop se skládá ze dvou komponent: ze serverové části, kterou formou měsíčního pronájmu za 990 Kč měsíčně Zoner instaluje a spravuje na svých serverech Czechia, a z klientského centra, dostupného zdarma na www.inshop.cz. V rámci akce „Březen-měsíc Internetu“ získají všichni zákazníci, kteří objednají doménu na českém informačním serveru Czechia (http://www.czechia.com), pronájem Zoner inShopu zdarma do konce roku 1999. Tím pádem může prakticky kdokoliv zahájit provoz vlastního elektronického obchodu bez rizika vynaložených nákladů. ZONER software, s.r.o, tak dává lidem příležitost skutečně rozhýbat internetové obchodování v ČR. Další novinkou je to, že prodej www služeb a Zoner inShopu také vstupuje do sítě prodejen s výpočetní technikou. v praxi to znamená, že zákazník si může hostování své domény a provoz elektronické prodejny „zakoupit“ u svého prodejce výpočetní techniky, kde získá balení s klientským centrem Zoner inShopu a s dokumentací ke všem službám. Toto balení obdrželi v těchto dnech také všichni stávající uživatelé služeb na serverech Czechia. Elektronický obchod Zoner inShop je možno také spravovat přímo z ekonomického systému Money2000 firmy Cígler Software prostřednictvím modulu iMoney, který byl vyvinut společným úsilím ZONER software, s.r.o. a Cígler Software na základě strategické dohody obou partnerů.