Na RegZone.cz o českou doménu nepřijdete

1. září 2004 | Tiskové zprávy

Od 1. srpna platí pro všechny majitele CZ domén nová pravidla registrace. Pro každou doménu musí její majitel vyjádřit souhlas s těmito pravidly, jinak mu hrozí i zrušení domény. Přední český registrátor ZONER software nabízí v rámci projektu www.regzone.cz on-line aplikaci k odsouhlasení nových pravidel CZ.NICu.

Sdružení CZ.NIC, správce národní domény CZ, zavedl 1. srpna 2004 nová „Pravidla registrace doménových jmen“ v doméně CZ. Součástí pravidel je povinnost držitele doménového jména vyjádřit souhlas s novými pravidly a to při registraci, prodloužení a změně držitele domény. CZ.NIC věří, že tato změna nezpůsobí majitelům domén CZ žádné výraznější problémy. K tomu by měla napomoci i nová on-line aplikace registrátora RegZone.cz.

Na stránkách www.regzone.cz stačí pouze zvolit požadovanou doménu a potvrzením jednoduchého webového formuláře vyjádřit souhlas s novými pravidly registrace. Pokud zákazník vlastní větší počet domén, lze souhlas vyjádřit hromadně pro všechny domény. Není potřeba podepisovat a faxovat či posílat poštou papírová potvrzení, tak, jak tomu je u jiných úkonů spojených s vlastnictvím domén CZ.

Projekt RegZone.cz funguje jako akreditovaný registrátor domén CZ necelých 11 měsíců. Za tu dobu využilo jeho služeb několik tisíc zákazníků, kteří zaregistrovali k dnešními dni více než 19 tisíc domén s koncovkou CZ.