RegZone.cz spravuje více než 20 tisíc domén

7. října 2004 | Tiskové zprávy

Přední český poskytovatel hostingu a registrátor národní domény ZONER software získal v rámci projektu www.regzone.cz 7 tisíc zákazníků. Ti za necelý rok od spuštění registračního systému RegZone.cz převedli nebo zaregistrovali více než 20 tisíc domén s koncovkou CZ.

Zákazníky jsou individuální majitelé doménových jmen, partneři poskytující webdesign, webhosting a další internetové služby i větší společnosti. Jedním z obchodních partnerů je například společnost Atlas.cz provozující stejnojmenný portál. RegZone.cz poskytuje služby pro AtlasWeb.cz i pro návštěvníky internetového portálu. Pro obchodní partnery, kterých je přibližně 500, je na stránkách www.regzone.cz k dispozici komunikační rozhraní. To lze implementovat do existujících systémů partnerů a tak vytvořit automatizovaný subregistrační systém.

Během posledních měsíců byl registrační systém RegZone.cz neustále vylepšován a přizpůsobován požadavkům majitelů domén. Zákazníci nejvíce oceňují pohodlné platby za doménové služby. Platit lze bankovním převodem, pomocí platební brány eBanky nebo platebními kartami MasterCard a Visa. Rovněž všechny změny a úpravy domén je možné provádět on-line přes webové rozhraní v zabezpečeném registračním systému.

Součástí registračního systému RegZone.cz je i on-line aplikace k odsouhlasení nových pravidel CZ.NICu, která platí od 1. srpna a se kterými musí každý majitel domény CZ souhlasit. Souhlas se vyjadřuje prostřednictvím webového formuláře. Pokud zákazník vlastní větší počet domén, lze souhlas vyjádřit hromadně pro všechny domény. V současnosti je u nás registrováno 178 tisíc domén CZ. Z tohoto počtu je 94 procent domén ve správě některého z 18 akreditovaných registrátorů národní domény.