Letní doménová horečka – Czechia nabízí registraci domén .INFO a .BIZ

14. srpna 2001 | Tiskové zprávy V červenci tohoto roku byla zahájena jedna z nejvýznamnějších událostí v historii internetu – registrace prvních dvou nových generických domén nejvyšší úrovně (gTLD) .INFO a .BIZ. Pro zákazníky v České republice nabízí tuto službu, jako jedna z vůbec prvních, brněnská společnost ZONER software, s. r. o., provozovatel nejstaršího a v počtu provozovaných domén největšího specializovaného webhostingového projektu Czechia (www.czechia.com). Předpokládaný zájem o registraci nových domén je značný – jen pro doménu .INFO se celosvětově se očekává více jak 3 milióny žádostí. Czechia proto nabízí možnost snadné objednávky doménových jmen v obou nových TLD v národním jazyce. Navíc, pro zvýšení pravděpodobnosti získání domény .BIZ, provádí Czechia až trojnásobný požadavek registrace doménového jména. Správa nově registrovaných domén je plně integrována do Centra administrace serveru Czechia. Právě integrací do Centra administrace získává majitel přehlednou kontrolu nad nově registrovanou doménou a následně také možnost okamžité aktivace jejího provozu po fyzickém spuštění nadnárodních DNS v průběhu září a října.