Nové ZPS pro Android – Chromecast, podpora více jader a unikátní převod do černobílé

6. března 2014 | Tiskové zprávy

Není to ani měsíc od posledního updatu Zoner Photo Studia pro Android a čeští vývojáři přišli s další sadou zásadních novinek. Bezplatná aplikace je nyní znatelně rychlejší díky podpoře více jader, nabízí novou funkci převodu do černobílé, hlavně má ale plnou podporu práce s chytrými televizemi, po DLNA nyní i přes zařízení Chromecast.

Myslím, že naši uživatelé budou nadšeni. Aplikaci jsme zrychlili, k široké paletě editačních funkcí přidali geniální převod do černobílé a jako jedna z prvních aplikací plně podporujeme Chromecast,” říká o nové verzi Jan Kupčík, produktový manažer ZONER software, a hrdě dodává: „Na Google Play v tuto chvíli jednoduše nenaleznete aplikaci zdarma, která by se Zoner Photo Studiu pro Android rozsahem funkcí a využití vyrovnala.

Podporu zařízení Chromecast společnost ZONER avizovala již před měsícem, v aplikaci se chová stejně jako spojení přes technologii DLNA. Stačí se mobilem či tabletem připojit na síť wifi sdílenou s chytrou televizi, promítat kdykoliv fotografie z libovolného uložiště přímo na televizi je pak otázkou vteřin.

Zásadní novinkou je také podpora více jader a nových instrukčních sad. Mobilní aplikace je tak plynulejší a pokročilé úpravy až 8x rychlejší. Vlastníci mobilních zařízení se systémem Android 4.4 ocení také četná vylepšení prostředí, které nová verze Zoner Photo Studia nabízí.

Poslední významnou novinkou je nová funkce Černobílá. Vývojáři dokázali pokročilý převod fotky na černobílou pomocí míchání barevných kanálů vložit do funkce ovládané jediným posuvníkem. V novém Zoner Photo Studiu pro Android tak dostanete nejlepší výslednou černobílou fotografii geniálně jednoduchým způsobem.

Zoner Photo Studio je pravidelně aktualizováno a navzdory nulové ceně přináší množství funkcí známých z placených aplikací. Bezplatně stáhnout lze přímo z Google Play, k jejímu spuštění potřebujete operační systém Android 4.0 nebo novější. Aplikace je lokalizovaná do sedmi jazyků včetně češtiny.